dimarts, 2 de desembre del 2008

MUSICA CULTA DE LA SEGONA MEITAT DEL SEGLE XX:L'AVANTGUARDA

A mitjans del segle XX es va donar una gran importància al timbre, ja que a la segona meitat se li dona molta importància a la introducció a la música de noves tecnologies.
Ara identifiquen com a musica els sorolls a part dels sons. Un dels canvis més importants en el món de la música es el invent del magnetòfon ja que el compositor podia enregistrar una peça sense dependre dels musics que la interpretin i la feina del magnetótofon va revolucionar la musica del segle XX.


NOUS TRACTAMENTS INSTRUMENTALS


Hi han dos nous tractaments instrumentals que són:
-El piano: Es comenta a crear nous estils per la musica, el piano al segle XX hi va haver un estil renovador com tocar el piano amb l’avantbraç a partir d’aquí es crea el clúster.
Un dels primers compositors que va crear aquesta tendència nova va ser Cowell. El clúster també es va començar a utilitzar en agrupacions instrumentals.
Uns altres de les tendències que es creen es el piano preparat que consisteix en posar objectes entres les cordes del piano. El primer compositor en experimentar l’experiència va ser John Cage.

-La veu: El compositor fa servir diferents recursos vocals es a dir els compositors en la seva musica es dediquen a cridar, riure, parlar, això era una nova era de la introducció vocalista.